Cynk to jeden z mikroelementów, bez którego nie jest możliwe prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Nie potrzebujemy go wiele, ale przy nieodpowiedniej
Czy czerwony mocz po burakach, a ściśle mówiąc po ich spożyciu, oznacza rozwijającą się w organizmie chorobę? To pytanie zadaje
Prawdopodobnie każdy z nas miał do czynienia z czkawką. Początkowo nie męczy, ale gdy trwa dłuższą chwilę – powoduje ból
Odprężający drink po pracy lub lampka wina na dobry humor – po „procentowe trunki” często sięgamy, nie zastanawiając się nad
Orzechy ziemne (arachidowe), zwane popularnie fistaszkami, należą do rodziny roślin strączkowych bobowatych, a ze względu na dużą zawartość oleju określa
W okresie jesienno-zimowym, herbata z cytryną to jeden z ulubionych napojów. Świetnie smakuje, rozgrzewa, wzmacnia organizm. Czy aby na pewno
Kawa zbożowa przez lata postrzegana była jako mniej wartościowy i zdecydowanie mniej smaczny zamiennik kawy czarnej. Dziś wraca do łask.
Mammografia (MRTG) to obrazowe badanie piersi, niezwykle istotne w profilaktyce wykrywania zmian nowotworowych w obrębie gruczołów piersiowych. Wiele kobiet zwleka
Do kanapki, jajecznicy, ziemniaków. Masło gości w niemal każdej polskiej lodówce i jest dodatkiem, który wielu z nas chętnie dodaje
Dodajemy je do ciast, muesli, lodów czy owsianki. Lubimy ich chrupiącą strukturę oraz wyjątkowy smak. Czy orzechy włoskie są zdrowe?
Siniaki, czyli krwawe wylewy, to mało estetyczne wybroczyny, powstające na skutek pęknięcia naczyń krwionośnych. Skóra nabiera fioletowej barwy, bywa wrażliwa
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.